Blogs

Eerlijk uurtarief voor notuleren

De eerste vraag die een opdrachtgever van een notuleerklus vaak stelt is: “Wat is uw uurtarief?” en: “Hoe lang bent u ermee bezig?”.

Het is goed om te bedenken dat het bij notuleren niet alleen gaat om de aanwezigheid tijdens de vergadering zelf, maar ook om de voorbereiding (stukken lezen) en het uitwerken van het verslag. Daarnaast moet je je inlezen in de aard van het bedrijf of branche en het thema van de vergadering. Vaak neemt de notulist de vergadering op en beluistert daarna tijdens het uitwerken van de notulen de opname. Het verslag moet snel en foutloos worden aangeleverd, met eventueel een actie- en besluitenlijst.

Het werken als professioneel notulist is geen sinecure. Je moet een brede algemene ontwikkeling hebben en snel kunnen schakelen.

Al deze factoren moeten worden meegenomen bij het vaststellen van een eerlijk uurtarief!
(woensdag 26 oktober 2022)

Secretariële ondersteuning tijdens coronacrisis:

De coronacrisis heeft het bedrijfsleven binnen enkele weken op z’n kop gezet. Het werken op virtuele afstand biedt een veilige oplossing om besmetting te voorkomen. Vergaderingen kunnen toch doorgang vinden door te werken met bijvoorbeeld Skype en ZOOM. Ook dan is een secretaresse voor het maken van notulen een onmisbare hulp gebleken. ArnhemSecretary kan u ook op deze wijze bijstaan in deze voor iedereen moeilijke periode.
(vrijdag 20 maart 2020)

Voordelen van een freelance secretaresse:

Het heeft grote voordelen om een freelance secretaresse in huis te halen! Een freelancer is niet gebonden aan een vast aantal uren. In tijden van drukte is ze vaker inzetbaar. Ook kan het financieel en belastingtechnisch aantrekkelijker zijn voor een opdrachtgever om te werken met een freelancer. Denk hierbij ook aan de vernieuwde kleineondernemersregeling (KOR) die vanaf 1 januari 2020 is ingevoerd, waardoor ondernemers met een jaaromzet onder de € 20.000 geen btw hoeven te heffen.
Klik hier voor informatie over deze regeling.
(dinsdag 11 februari 2020)

Wat zijn de sterke punten van een Topsecretaresse?


Een Topsecretaresse is inzetbaar in elk soort bedrijf. Ze heeft niet veel nodig om ingewerkt te worden, houdt feeling met de wensen van haar leidinggevende en voelt haarscherp aan wat de sfeer van een bedrijf is. Ze kan zich snel aanpassen, is een teamplayer en houdt van dynamiek. Ze denkt mee met de directie – maar wat nog belangrijker is – denkt ook een paar stappen vooruit!
(vrijdag 31 januari 2020)

Welkom op deze website!

Office Management Terlouw (OMTer) heet vanaf 1 januari 2020 ArnhemSecretary
(woensdag 1 januari 2020)